POHYBOVÉ ZÁKONY

Sir Isaac Newton nám daroval tři pohybové zákony, z nichž zákon třetí, zákon akce a reakce, říká, že proti každé akci vždy působí stejná reakce (actioni contrariam semper et aequalem esse reactionem). Vzali jsme tento zákon za svůj a řídíme se jím, nezpochybňujeme jej. Jako první nastává akce a v jejím důsledku dochází k reakci. Vůbec nás nenapadne, že by nejdřív nastala reakce a poté akce. Vždy akce, poté reakce.

Ovšem v případě Ruska zahazujeme třetí Newtonův zákon, neboť tvrdíme, že reakce Ruska nastala dříve než akce Západu.

V případě Ruska bychom mohli zpochybnit i zbývající dva pohybové zákony. Jestliže na Rusko nepůsobí žádné vnější síly, pak Rusko nesetrvává v klidu. Jestliže na Rusko působí síla, pak se Rusko přímo úměrně síle a nepřímo úměrně hmotnosti zastavuje a rozpadá. Také gravitační zákon sira Newtona v Rusku neplatí, protože Rusko je přitahováno daleko více k Číně než k Evropě. Lomonosovův zákon zachování energie rovněž pro Rusko neplatí, neboť při různých dějích v ruské přírodě se energie ztrácí, až nakonec Rusko splaskne. Podle Pascalova zákona se tlak v ruské kapalině šíří vždy směrem na Kreml. V souladu s Archimédovým zákonem se Rusko dostává pod nevýslovný tlak v jakékoli hloubce. Totéž bychom odhalili pro další fyzikální zákony, pro termodynamické zákony, pro Keplerovy zákony, pro Coulombův či Ohmův zákon.

Mějme to na paměti, až zase budeme chtít s Ruskem vyjednávat. Při vyjednávání smlouvy o dodávkách ropy a plynu se nám může stát, že Rusko nás zákon-nezákon nakope a my poletíme přímo úměrně síle a nepřímo úměrně hmotnosti do prdele, a to zcela v rozporu s třetím pohybovým zákonem sira Newtona.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: POHYBOVÉ ZÁKONY

  1. Josef Juhas napsal:

    Krása. Hezky zamíchané a vtipné. Jen tak dál kvůli všem. Díky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.