PENÍZE VERSUS ODHODLÁNÍ

Svaz provozovatelů čerpacích stanic pohonných hmot přišel se zajímavou iniciativou – zákazník, který podepíše registrační formulář s názvem „Putin není arcilotr“, obdrží kartičku, na kterou bude moci čerpat benzín a naftu za cenu 25 Kč za litr. Zájem bude obrovský. Večer si dáme třikrát otčenáš a budeme v pohodě.

Obratem se připojil svaz pekařů a nabízí pecny chleba za padesát korun, přičemž dáme-li přednost pecnu, na němž je vypečeno „Putin není arcilotr“, můžeme ho mít za desetikorunu. Stejný přístup pojali ve svazu pivovarníků, kteří nabízeji láhev piva s vinětou Putina za legendární 1,70 Kč. Další a další svazy se přidávají s nabídkou masívně nám snížit životní náklady. Informaci, že Putin není arcilotr, budeme tak vídat na každém kroku, až ji časem přijmeme za svou, případně si ji odlehčíme zdrávasy a otčenáši.

Ti, co mají na paměti naši spokojenost a štěstí, šli ještě dále: Pokud si nápis nad domovními dveřmi upravíme na „Kde Bůh hospodaří a kde Putin není arcilotr, tam se dobře daří“, čeká nás doživotní spokojenost a štěstí zdarma.

Věřme, nevěřme. Peníze ovšem mluví jasnou řečí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.