LCRT

Sálim si poprvé zřetelněji uvědomil, že i ten, kdo ho platí, musí poslouchat toho, kdo platí jeho. A ten má nad sebou další řídící článek a ten má další a další. S dalším vyšším stupněm řízení se přitom ztrácejí detaily a obrázek je z vyšší perspektivy zobrazován ve větších souvislostech, až nakonec se zobrazují kontinenty a celá zeměkoule. Pro tyto lidi je Sálim výkonnou jednotkou, která provádí konkrétní úkol. Pro jeho přímého nadřízeného může být úkol smysluplný, pro další stupeň může být úkol v pořádku po taktické stránce, pro další stupeň po strategické stránce a pro nejvyšší stupeň může být součástí úkolu i cílené nesplnění úkolu. I s tím musí Sálim počítat.

K této úvaze Sálima přiměla zdánlivě nesouvisející zpráva o úspěchu čínské vesmírné agentury při ovládnutí prostoru radiového stínu na odvrácené straně Měsíce pod krycím kódem BB0993. Oficiálním cílem je využítí gravitace Měsíce pro trajektorie kosmických těles, které poletí mimo soustavu Země a ke kterým je nutná plná kontrola pohybu v radiovém stínu Měsíce. Proč by budování Lunar Crater Radio Telescopes (LCRT) mělo mít nějakou souvislost s tím, jaký úkol Sálim plní v České republice ? Proč je o tom ve svodce vůbec zmínka ?

Sálim nepochyboval o tom, že nějaký důvod to má. Možná o LCRT v budoucnu uslyší častěji a možná mu jednou dojde, jakou souvislost měla záchrana Evropy s odvrácenou stranou Měsíce. Sálim nerad spekuloval, vždy vycházel z dostupných dat a vždy se držel v rámci analytických výstupů od nadřízených, kteří z podstaty věci vědí víc než on. Zmínka o LCRT byla jen poněkud znepokojivá.

Sálim se rozhodnul, že ve své komunikaci směrem k podřízeným LCRT vynechá.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.