FEDERALIZACE

Stále hlasitější volání po federalizaci Evropské unie (nikoli Evropy !) neseme úkorně. Přiznejme si, že jsme slepí.

Na federalizaci Evropské unie vydělají ekonomicky a politicky silné státy, především Německo. Jsme slepí, že nevidíme, že na federalizaci Evropské unie vyděláme i my. Jako sedmnáctá spolková země Böhmen.

Na připojení k Bundesrepublik Deutschland pracujeme už nejaký pátek. Mýlí se ten, kdo se domnívá, že si politické vedení státu chodí pro noty do Schönbornského paláce na Tržišti 15. Z Klárova je to rozhodně blíže do Lobkovického paláce ve Vlašské 19. Námitky hnidopichů, že je to z Klárova do Lobkovického paláce dále, nerespektují politickou realitu. Cesta, kterou se ubíráme, jednoznačně směřuje do náruče velkého evropského otce, který nás přijme jako ztraceného syna. Možná se na nás složí jedním eurem z každého platu, jako kdysi se jednou markou složil na jiného ztraceného syna, a tak nám návrat osladí.

Na novojaltských protokolech už zasychá inkoust, přičemž prvořadého cíle, stability a míru v Evropě, bude dosaženo. Federalizace se bát nemusíme, neboť se jí budeme účastnit z pozice nejsilnějšího evropského státu. My budeme Francouzům, Italům, Španělům a ostatním diktovat, jaké budou daně, jaké budou banány, jaké bude počasí. My budeme určovat, jak správně žít, jak pracovat, jak se radovat. My obsadíme federální vládu a budeme vydávat federální zákony a federálně soudit. My budeme světlo i tma, mráz i žár, pravda i lež, slunce nejjasnější. Kohouti budou kokrhat, až to jitřence dovolíme.

Protože nejsme žádná tschechische Idioten Bande. Uděláme přesně to, co po nás chtějí v palácích, a ruská ambasáda se přestěhuje do Brna (nebo do Varšavy).

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.