DLUŽÍM, DLUŽÍŠ, DLUŽÍME

Dluh, měřeno dějinami lidstva, byl vždy negativním fenoménem. Dlužit znamenalo být sociálně diskvalifikován. Kdo měl dluh, nepatřil do slušné společnosti. Naši předci měli třeba do kapsy hluboko, ale morálně nebývali tak hluboko, aby si chodili půjčovat na dluh. S vynálezem nezávislého finančního světa (nezávislého na reálném světě) se to s dluhy zvrtlo. Sociálně diskvalifikační dluh se nejprve kvalifikoval na přijatelný, i když nebezpečný fenomén, poté přes fázi neutrálně přijímané skutečnosti se přehoupl do pozitivního finančního nástroje, který nám obohacuje život, až se dostal do terminální fáze, kdy je pro náš život nezbytný a kdy jeho odoperování jako parazita způsobí naše vyhynutí.

Dluh by se dal přirovnat k životně důležitému orgánu, jakým je srdce. Vyndáme-li si srdce z těla, dlouho se na něj dívat nebudeme – škytneme a zhyneme. Vyndáme-li z našeho reálného života parazitický dluh, jako hostitel rovněž škytneme a zhyneme. Ledaže –

Ledaže bychom kývnuli na spasitelský program globálních resetářů.

Dluh je vždy spojený s vlastnictvím. Vlastníme, protože dlužíme; dlužíme, protože vlastníme (těch, co vlastní, aniž by dlužili, je hrstka). Až nás globální resetáři zresetují, vlastnictví zanikne. Se zánikem vlastnictví logicky zanikne dluh. To mohou potvrdit vícenásobní mistři exekucí: nic nevlastní a vymáhání dluhů je pro ně jen hra. Odtud je jen krůček do ideálního zresetovaného světa bez dluhů.

Standardem nového světového pořádku je „vlastnictví“ dluhů v minimální výši, například deset miliónů. Obejděme deset bank, u každé si sjednejme úvěr jeden milión a máme to doma. Za peníze, které budeme dlužit, si kupme cokoli, co chceme, stejně to nebudeme vlastnit, budeme to jen „vlastnit“. S dluhem si lámat hlavu nemusíme, protože ho nebudeme moci umořit něčím, co nevlastníme.

Až nás do bank půjdou miliony, všichni proti větru, každý vezme ten svůj milión,
dáme milión k miliónu. Kde bude síla zpátečníků, kde bude síla větru ? Proti proudu postoupíme o sta kilometrů. Do budoucnosti, kde bude dluh zase negativním fenoménem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.