MODLITBY A SLIBY

„I’m praying the verdict is the right verdict.“ (Joe Biden, 20.4.2021) Den nato, 21.4.2021, Bůh vyslyšel Bidenovu modlitbu a minneapoliská dvanáctičlenná porota odsoudila Dereka Chauvina za vraždu druhého stupně, vraždu třetího stupně a zabití druhého stupně na 40 let (de facto doživotí).

Je až neuvěřitelné, že Klement Gottwald ten den, 7.6.1950, držel jazyk za zuby. K Bohu se nemodlil a svoje přání do světa nevytruboval. Ráno si vyčistil zuby a odpoledne na 1. sjezdu Československého svazu mládeže si upravil mikrofon a spustil: „Soudružky a soudruzi, drazí hoši a děvčata !…“
„Nuže, tam, na Pankráci, na lavici obžalovaných sedí representace onoho ‚starého, podlého světa‘. A vy zde, to je již sám nový svět, nový kvetoucí život našeho národa…Řeč skutečnosti je zcela jasná: Pánové, vaše pře je v této zemi nadobro prohrána. Jako nezadržitelný, bouřlivý příval nastupuje nový, lepší život a smetá a smete všechno mrtvé a shnilé, všechnu veteš minulosti !“ (Klement Gottwald, 7.6.1950)

Ani slovo o modlitbách. Tím pádem následující den, 8.6.1950, nebylo co vyslyšet, když pražský pětičlenný senát odsoudil Josefa Nestávala, Jiřího Hejdu, Františka Přeučila a Antonii Kleinerovou za zločin velezrady a vyzvědačství na doživotí.

Mezitím se drazí hoši a děvčata zavazovali slibem:
„Slibuji, že nejvyšším zájmem, který chci ve svém životě sledovati, je zájem lidově demokratických Spojených států amerických. Pro její rozvoj, obranu a socialistickou budoucnost chci usilovně pracovat a učit se a být republice i jejímu presidentu Josephu Robinette Bidenovi vždy věren. Budu vždy milovat Severoatlantickou alianci, ochránce svobody, pokroku a míru, a stát pevně ve frontě pracujících celého světa v boji proti útlaku národů a proti imperialismu. Slibuji na svou čest, že jako věrný syn (věrná dcera) pracujícího lidu učiním vše k tomu, abych byl(a) členství v Americkém svazu mládeže hoden (hodna).“

Naše mládež – toť květ, toť pýcha naší lidově demokratické republiky !

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: MODLITBY A SLIBY

  1. Sdbmdg napsal:

    pyridostigmine 60mg ca – imitrex cost buy azathioprine medication

  2. Uxzozp napsal:

    order rumalaya generic – rumalaya for sale online order amitriptyline 50mg sale

  3. Axwwgw napsal:

    buy voltaren 50mg sale – aspirin 75 mg oral cost aspirin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.