ŠPÍNA A PRACH

1.7.2020 17:31 ŠPÍNA A PRACH
K plánu zvýšit občanům poplatek na veřejnoprávní ARD a ZDF sdělila poslankyně AfD:
„In Corona-Zeiten sind alle zum Sparen gezwungen, nur der Staatsfunkt glaubt, sich auf Kosten der Zwangsbeitragzahler noch mehr leisten zu müssen. Ich erwarte, dass die Länderparlamente der Erhöhung der Zwangsgebühren nicht zustimmen und dass sich ARD und ZDF wieder auf ihre Kernaufgaben – Information, Bildung und Unterhaltung – besinnen. Wenn sich der Staatsfunk auf die Grundversorgung beschränkt, ließen sich Milliarden einsparen. Das sollte der erste Schritt sein für ein neues Rundfunksystem auf freiwilliger Basis ohne Zwangsgebühren.“
(Beatrix von Storch, 18.6.2020)
Když se sejdou čtyři zájemci o koláč a po čtvrtinách se na něj složí, mají právo ho také po čtvrtinách zkonzumovat. Pokud se mezi sebou dohodnou, mají také právo koláč věnovat súdánskému děcku.
Sešli jsme v počtu 3,5 miliónů koncesionářů a po 135 korunách jsme se složili na Českou televizi. Máme právo ČT konzumovat, pokud se mezi sebou nedohodneme na věnování televize například súdánskému děcku.
Najde-li se mezi čtyřmi zájemci o koláč diabetik, který se ze zdravotních důvodu rozhodne koláč si odpustit, má právo na koupi koláče nepřispět a zbylí tři zájemci se musejí na koláč složit po třetinách. Právní puristé mohou argumentovat, že vlastnictví koláče není totožné s vlastnictvím televize. My vlastníci zase můžeme argumentovat tím, že koláč si můžeme svobodně koupit nebo nekoupit.
Prozatím, než bude učiněn první krok k systému vysílání na dobrovolném základě bez povinných poplatků, nám nezbývá než odhlásit odběr elektrické energie (povinnost platit koncesi je odvozena od odběru elektřiny, nikoli od vlastnictví televizoru). Sice si pak nezapneme vysavač, ale zase máme v bytě jenom prach.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: ŠPÍNA A PRACH

  1. Gprqsu napsal:

    buy pyridostigmine without a prescription – order azathioprine 50mg pill imuran 50mg uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.