SEZNAM PRO PŘEŽITÍ

26.4.2020 17:23 SEZNAM PRO PŘEŽITÍ
Designer, keramik, fotograf, analytik a novinář nám připravil užitečný nákupní seznam věcí pro přežití. Chceme-li přežít, musíme privátně investovat a nakoupit:
„Masku, zásobu filtrů pro různé příležitosti, které mají omezenou životnost, protichemický oblek s filtroventilací, vojenské boty s membránami, funkční spodní prádlo, vojenské oblečení, různé rukavice, chemikálie, zbraně, náboje, trvanlivé potraviny, lana a karabiny, benzínový generátor a baterie, solární nabíječku, řetězovou pilu, zásobu benzínu, LED světelný zdroj, horolezeckou svítilnu, sekerku, tablety na úpravu vody, vařič, zásobníky na potraviny a pitnou vodu.“
(Štěpán Kotrba, 31.3.2020)
Přestože se žádná z těchto věcí nepoužívá při fotografování designové keramiky, musíme připustit, že v boji o přežití se mohou hodit.
Nyní si to porovnejme se seznamem věcí, které jako první začaly mizet z regálů obchodů: mouka, toaletní papír, máslo, droždí, dezinfekční gely. Buď designer a keramik připravil vadný seznam, nebo nám nešlo o přežití. Anebo je ještě třetí vysvětlení: naše potřeby pro přežití jsou vysoce individuální. Zatímco někteří potřebujeme k přežití masku a jiní zase řetězovou pilu, pak někteří potřebujeme k přežití mouku nebo toaletní papír. Právě probíhající cvičení nám minimálně ukazuje, jaké kdo z nás máme preference. To se nám bude hodit.
Až přijde reálný boj o přežití, někteří z nás se posypeme přebytečnou moukou ze spíží, případně se obalíme přebytečným toaletním papírem, a s vítězoslavným výrazem ve tváři se postavíme majitelům řetězových pil a seker, případně se postavíme těm z nás, co nepotřebujeme dodatek ústavy, abychom věděli, po čem v regálu sáhnout.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.