DIVERZITA & INKLUZE 4.0

18.11.2018 10:16 DIVERZITA & INKLUZE 4.0
„We, the undersigned businesses, stand with the millions of people in America who identify as transgender, gender non-binary, or intersex, and call for all such people to be treated with respect and dignity everyone deserves…“
(otevřený dopis Donaldu Trumpovi od firem Apple, Google, Facebook, Microsoft, Uber, IBM a dalších, celkem 56 amerických společností, 1.11.2018)
Jedná se o reakci na článek v New York Times ze dne 21.10.2018 pod názvem „‚Transgender‘ Could Be Defined Out of Existence Under Trump Administration“, ve kterém autoři oznamují, že Trumpova administrativa zvažuje definovat pohlaví úzce jako biologický, neměnný stav, určený genitáliemi při narození. Která z maminek by si při této úvaze nevzpomněla na první slova porodního lékaře: „Maminko, máte chlapečka !“ nebo „Maminko, máte holčičku !“, aniž by chtěla slyšet: „Maminko, máte něco !“.
Klíčová věta otevřeného dopisu zní:
„Diversity and inclusion are good for business.“
Roční obrat podepsaných společností, zaměstnávajících téměř 4,8 miliónů lidí, činí přes 2,4 biliónů dolarů. Jaký vliv na jejich obrat má diverzita a inkluze ? Jak rozmanitý a začleňující procentní podíl je v jednom vydělaném dolaru ? Aby akcionář uvěřil, že diverzita a inkluze jsou dobré pro obchod a že neinvestuje do ztrátového podniku, musí vidět průkazný výpočet.
Takový důkaz poskytuje program Diverzita & Inkluze 4.0.
Vstupními parametry poměrně složitého výpočetního vzorce jsou: počet barev duhy, počet nohou sousedovic kočky, datum narození Donalda Trumpa a průměr libovolně zvolené černé díry. Program je nutné spustit ve večerních hodinách mimo energetickou špičku, aby koprocesory supravodivého počítače nevyhodily energetickou soustavu Spojených států. Nad ránem, když se rozptýlí kouř a zápach z ventilátoru počítače, je možné z displeje odečíst koeficient akciové výhodnosti diverzity a inkluze:
Je-li hodnota koeficientu menší než 3,596784, máte chlapečka. V opačném případě máte holčičku.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.