SOUNÁLEŽITOST

15.11.2018 18:07 SOUNÁLEŽITOST
Dobrá věc se podařila. Taťka je zachráněn.
Sabča a Kubík přemýšleli, jak pomoct taťkovi ze šlamastyky. Věděli, že taťka je háklivý na rodinu. A taky věděli, že občani jsou hákliví na svoje rodiny. A že všichni společně jsme sounáležitě hákliví na to, když se jiné rodině děje něco, co by se mohlo dít naší rodině.
Sabča s Kubíkem vymysleli jakože plán, že natočí brášku Andýska skrytou kamerkou, jakože na něho udělají bububu, protože věděli, že bráška Andýsek je chorobně lekavý. Natočí třeba, jak sebou Andýsek leknutím švihne o zem. Pak se tomu všichni zasmějí.
Taťka nerad viděl, když se jeho dětem činilo příkoří. Neměl rád, když si někdo tropil blázny z Andýskova chorobného lekání nebo ze Sabčiny chorobné upovídanosti či z Kubíkova chorobného nošení brýlí s kamerkou. To se rozohnil doběla.
Jak naplánovali, tak učinili. Andýsek sebou fláknul znamenitě. Sabča s Kubíkem už se těšili, jak se večer při promítání budou smíchy plácat do kolen. Pak dostali ďábelský nápad.
Věděli, že taťka má potíže s nějakými vejcemi v hnízdě. Pořád mu je někdo chce ukrást. Kdyby vyvolali sounáležitou háklivost mezi občany, třeba by mu ty vejce dobrovolně ohlídali. Tak šoupli fláknutého Andýska na net. Aby jakože občani viděli, co má doma za starosti. Odezva byla čekaná i nečekaná.
Čekaná v tom, že se ozvalo pár škodolibců.
Nečekaná v tom, že sounáležitost opravdu funguje.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.