ZÁKAZ PŘIBLÍŽENÍ

28.12.2017 11:09 ZÁKAZ PŘIBLÍŽENÍ
Hledal jsem unijní zdroje k prozatím neověřené informaci, že od roku 2020 se v nově postavených evropských domech nebude smět větrat okny, ale pouze cirkulačním zařízením, kterým budou muset být nové domy vybaveny, ovšem dříve, než jsem zdroje dohledal, narazil jsem na Zákoník města Detroit, z něhož cituji:
„Smoking is prohibited near entrances, windows and ventilation systems of all worksites and public places where smoking is prohibited by this ordinance. Any individual who owns, manages, operates or otherwise controls the use of any premises subject to jurisdiction under this ordinance shall establish a non-smoking area which extends a reasonable distance – at least fifteen (15) feet – from any entrances, windows and ventilation systems to any enclosed areas where smoking is prohibited. A reasonable distance shall be a distance sufficient to insure that persons entering or leaving the building or facility shall not be subjected to breathing tobacco smoke and to insure that tobacco smoke does not enter the building or facility through entrances, windows, ventilation systems or any other means.“
(Detroit City Code, 29.9.2017, čl. 11 Environmental Control, odd. 24-11-8 Prohibition of smoking near entrances, windows and ventilation systems)
Pro vytvoření plastické představy o okolí vchodů, oken a ventilačních sání, 15 stop je přibližně 4,6 metrů.
Jsou pracoviště a veřejná místa, kde ventilační sání je umístěno ne výše než 4,6 metrů nad zemí a kuřáci jako společenská spodina sražená ústy na chodník, kouří, plazíce se opatrně mezi polobotkami.
Jsou pracoviště a veřejná místa, kde vzdálenost mezi vchody a okny je menší než 4,6 metrů a kuřáci jako společenský hmyz přikázaný zmizet z očí, kouří, vmačkáni do slepých škvír mezi domy.
Ti, co nechtějí být sraženi či vmačkáni, mohou kouřit za městem.
Vrátil jsem se k novým evropským domům a tu mi svitlo – zákaz větrání okny není nesmysl, zákaz větrání okny je vítězství kuřácké lobby ! Bude-li okno trvale zavřené, lze pod ním vesele a vstoje hulit a na zakouřené sklo kreslit žlutým prstem láskyplná srdíčka.
Zbyde pouze přijatelný zákaz pohybu kazatelů dobra, co se plazí vstoje a trvale bzučí, jejichž přiblížení bude povoleno maximálně na vzdálenost jedné míle (přibližně 620 metrů).
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.