CO SE POKAZILO ?

26.12.2017 12:10 CO SE POKAZILO ?
„Niemand war begeisterter von der EU, niemand profitierte mehr als die Polen, Tschechen und Ungarn vom Beitritt. Und trotzdem wählen viele nun Rechtspopulisten, die gegen Brüssel hetzen. Was ist da schiefgegangen ?“
(Der Spiegel, 16.12.2017)
Nevylučuji, že redaktoři časopisu Spiegel, když dají hlavy dohromady (Köpfe zusammen), pochopí, co se pokazilo. Ale vsadil bych boty i kalhoty, že nepochopí.
V Interview Plus odpovídala eurokomisařka Věra Jourová na dotaz, jak vnímá skutečnost, že Česko má premiéra, který by mohl být sněmovnou vydán k trestnímu stíhání, takto:
„Já jsem to říkala od začátku, že to samozřejmě je problém. Na druhé straně je presumpce neviny. Myslím, že každý má právo na spravedlivý proces, ať je to pán nebo kmán, jak se říká v Česku.“
(Věra Jourová, Český rozhlas, 22.12.2017)
Ob es Herr oder Stamm ist, wie man es in Deutschland nicht sagt.
Bez ohledu na to, co si paní Jourová skutečně myslí (na čemž už Věru nezáleží), krásou nechtěného prozradila, co se pokazilo.
Nemyslím, že by se odpovědí: „Ať je to pán nebo kmán, jak říkáme v Česku.“ něco napravilo, ovšem naděje umírá jako poslední (die Hoffnung stirbt zuletzt), jak říkáme my v Česku (wir in Deutschland).
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.