ZISKY A ZTRÁTY DIGITALIZACE

18.12.2017 18:42 ZISKY A ZTRÁTY DIGITALIZACE
Digitalizace má zelenou. Očekávání v oblasti digitalizace jsou veliká. Digitalizace se stává častou součástí strategických plánů řady zejména větších korporací. Wikipedie uvádí:
„Digitalizace hledá možnosti, postavené na digitálních technologiích, které přinášejí zefektivnění a zlepšení fungování vnitrofiremních i externích procesů za účelem vyšší efektivity společnosti. Cílem je zvýšit zisk, snížit náklady, ale i zvýšit spokojenost a případné finanční vytěžení zákazníků. Význam digitalizace je obrovský a vzhledem k neustálému vývoji technologií bude její význam dále narůstat. Pokud správně digitalizaci aplikujeme a uchopíme, máme před sebou ohromný potenciál, jak zvyšovat efektivitu a rozvíjet business i příjmy.“
Zní to skvěle, ale ti nezkušenější ze zkušených vědí, že je to slepá ulička. Ti nejzkušenější vědí, že mozkové vlny nelze pro vysílání a příjem digitalizovat. Respektive, digitalizované mozkové vlny nelze využít pro tzv. EEG biofeedback (primárně vyvinutý pro léčbu psychických poruch či traumatického poškození mozku, ale nyní úspěšně využívaný pro mezilidskou komunikaci), neboť frekvence nad 40 Hz, které digitální signál ze své podstaty obsahuje, kvůli interferencím (skokové změny potenciálu na neuronech) a elektromagnetickému smogu zabraňují efektivnímu využití mozku jako vysílače a přijímače. Žít s elektroencefalogramem a binaurálními sluchátky, zabudovanými do čepice, je nepraktické. Odstínit digitální svět nějakou Faradayovou klecí je nemožné.
Jedinci v prostředí s elektromagnetickým vlněním do 40 Hz jsou schopni nejen ovládat věci, vybavené detektorem vln (například vypnutí televizoru při detekci Theta vln), ale také navzájem komunikovat výhradně pomocí mozkových vln.
Bude se tedy zvyšovat efektivita společností, zvyšovat zisk a snižovat náklady, rozvíjet business a příjmy, ale ustane komunikace. Budeme se slyšet, ale nebudeme si rozumět. Budeme se pozorovat, ale nebudeme se vidět.
Budeme obklopeni více a více digitálními nulami a jedničkami, až se sami staneme nulami a jedničkami. Než nás Bůh za účelem snížení nákladů vypne.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.