KOMU VĚŘIT

20.9.2017 18:49 KOMU VĚŘIT
„Média se prolínají všemi sférami našeho života. Ještě nedávno byl ve výhodě ten, kdo dokázal informace získat. Dnes je to ten, kdo se v jejich záplavě dokáže vyznat…Jak poznat, že je daná informace objektivní a interpretace nezávislá ?“, ptá se správně tvůrce vzdělávacího programu Jeden svět na školách (Člověk v tísni).
Předpokládal jsem, že mi Člověk v tísni nabídne odpověď. Předpokládal jsem, že se dozvím, „čemu“ věřit. Předpokládal jsem chybně. A prohloubily se rovněž moje pochybnosti o správnosti otázky: „čemu“ věřit ?
Člověk v tísni mě postavil do rozhodovací tísně, když mi nabídnul zpřístupnění svých odpovědí jen po vyplnění registračních údajů, včetně mobilního telefonu (?) a instituce (!), protože Člověk v tísni potřebuje vědět, v jaké instituci působím. S prominutím, co je Člověku do toho, má-li starost o moji informační zdatnost.
Zůstávám tedy anonymně u svého přesvěčení, že než vědět, „čemu“ věřit, je důležitější vědět, „komu“ věřit. Protože libovolná informace je stoprocentně důvěryhodná pouze tehdy, je-li získána na vlastní oči, na vlastní uši, na vlastní čich, na vlastní chuť a na vlastní hmat. Jen od zdroje, kterému věřím, můžu převzít informaci zprostředkovanou, tj. zpoza obzoru, z doslechu, z dočichu, z dochuti a z dohmatu, a považovat ji za téměř důvěryhodnou. A ve výběru těch, kterým věřím, musím být zatraceně opatrný.
Mohl bych věřit Josefu Kožíškovi, že se polámal mraveneček. Stává se, že občas zakopne a zlomí si pátou nohu. V pochybnostech ovšem tápu, zda to ví celá obora. Vsadil bych krk, že jezevec to neví, protože nevylezl z nory.
Na vlastní uši jsem však slyšel toto:
„Sorosův plán má 4 části. On sám to zveřejnil. A započal nábor, aby svého plánu dosáhl. Plán je takový:
1) Každý rok dovézt tisíce migrantů. Uvedl minimálně milión ročně – migrantů z muslimského světa na území EU.
2) Každý z nich, co přijede, musí obdržet 4,5 miliónu forintů. K tomu zosnovatel velice ochotně poskytne vládám půjčky. To je z jeho pohledu druhotné, nicméně stojí za povšimnutí. Obchodní zisk není účelem tohoto nápadu. Dělá to, aby zajistil trvalý přísun migrantů. Ti, kdo usilují o roční přísun miliónu migrantů, musí pokračovat ve vysávání státních rozpočtů, jak se říká v EU žargonu. Musí podnítit jejich touhu přijít. A jestliže jim je vypláceno více peněz než je průměrný maďarský příjem za rok, pak samozřejmě nebudou mít problém s čerstvými silami.
3) Třetí bod Sorosova plánu je, že příchozí migranti musí být rozmístěni ve všech evropských zemích v rámci povinného přerozdělovacího mechanismu.
4) Musí být zřízena Evropská imigrační agentura, která si uzurpuje veškerou potřebnou autoritu od členských států a přenese ji na úroveň Bruselu.
To je Sorosův plán.“
(Viktor Orbán)
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.