VOLEBNÍ KONSTANTA

13.9.2017 18:11 VOLEBNÍ KONSTANTA
Jak se blíží volby, brousí se tužky.
Naštěstí tu nemáme takové elektronické vymoženosti jako v Americe, takže nula znamená „tužka nepíše“ a jednička znamená „tužka píše“. Od okrskových volebních komisí, které sečtou hlasovací lístky „tužka píše“, půjde zápis ve formě dvojího stejnopisu, popřípadě i výsledku hlasování na technickém nosiči, přes Český statistický úřad na pracovišti u pověřeného obecního úřadu a přes Český statistický úřad na pracovišti u krajského úřadu až do Českého statistického úřadu, který shromáždí všechny „tužky píšou“.
Český statistický úřad zjistí, které „tužky psaly, ale málo“, a z nich udělá „tužky, které nepíšou“. Se zbývajícími „tužkami, které píšou“ provede matematické kouzlo, zvané kroucený tanec „tužek, které by mohly psát“, a definitivně vytvoří ohradu „tužek, které napsaly“. Těch je celkem 200, některé skutečně píšou, některé si myslí, že píšou, a některé jsou gumy.
Pak nastává nejdůležitější fáze voleb. Podle § 87 volebního zákona 247/1995 Sb., se musí každý občan, zapsaný do seznamu ve volebním okrsku, rozhodnout do 10 dnů, že „tužka, která chce psát“ do penálu nepatří, protože nejde ořezávat a pod tlakem se láme.
Naštěstí každá „tužka, která chce psát“ zanechala na všech stejnopisech od okrskových volebních komisí až po Český statistický úřad čitelnou stopu a Nejvyšší správní soud umí počítat. Proto by každý občan, zapsaný do seznamu, měl zvážit, zda soud v počítání pocvičit.
Jednou totiž „tužky, které nepíšou“ a „tužky, které píšou“ nahradí nuly a jedničky a pak můžeme být, občané, zapsaní do seznamu, definitivně anulováni americkou (nebo ruskou) Pišvejcovou volební konstantou.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.