TO

12.9.2017 19:36 TO
Hospodin Bůh přivedl na Adama hluboký spánek. Když usnul, vzal jedno z jeho žeber a zaplnil to místo tělem. Z onoho žebra, které vzal z Adama, pak Hospodin Bůh vytvořil ženu a přivedl ji k Adamovi. Adam tenkrát řekl:
„To je konečně ona: kost z mých kostí, tělo z mého těla ! Bude se nazývat manželkou, neboť je vzata z manžela !“
Vody z rajských řek již odtekly do moře. Už nedosvědčí, že tělo koupajícího se Adama a tělo koupající se Evy byla odlišná. Stopy po sladkých dotecích se dávno rozpustily ve slaném moři. Navždy zůstalo poznání, že muž a žena není totéž, že muž není žena a žena není muž. Adam a všichni muži po něm se milovali se svými ženami Evami a ty počaly a porodily Kainy a Ábely a další chlapce a děvčata.
Pak se něco pokazilo.
Přestože rozlobený Hospodin Bůh potrestal Evu útrapnými porodními bolestmi a Adama zbrotil potem v tváři po všechny dny jeho života, ženy obcházejí Hospodinův trest tím, že děti nerodí, a muži se patlají antiperspiranty a deodoranty. Společně pak přepisují Starý zákon:
„Hospodin Bůh přivedl na Muženo hluboký spánek. Když usnulo, vzal jedno z muženích žeber a zaplnil to místo tělem. Z onoho žebra, které vzal z Mužena, pak Hospodin Bůh vytvořil další Muženo a přivedl to k prvnímu Muženu. První Muženo tenkrát řeklo:
„To je konečně ono: kost z mých kostí, tělo z mého těla ! Bude se nazývat Muženem, neboť je vzato z Mužena !“
Přepisují Starý zákon na genderově neutrální zákon, který projde napříč spektrem.
„Many people have expressed the need for a singular gender-neutral third-person pronoun: that is, a pronoun to use when someone’s gender is unknown or when the individual is neither male or female. Such instances occur when addressing transgender and genderqueer people who don’t feel comfortable being addressed with masculine or feminine pronouns.“
(Gender Neutral Prounoun Blog, WordPress.com)
Kdyby to Hospodin Bůh viděl, jistě by to z Edenu nepustil a dlouho pozoroval, jak se to koupe a jestli to umí plavat.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.