BRONZ JAKO BRONZ

6.9.2017 18:30 BRONZ JAKO BRONZ
„Those people were there (v Charlottesville ve Virginii) because they wanted to protest the taking down of a statue of Robert E. Lee. You take a look at some of the groups and you see, and you’d know it if you were honest reporters, which in many cases you’re not. Many of those people were there to protest the taking down of the statue of Robert E. Lee. So this week it’s Robert E. Lee. I noticed that Stonewall Jackson is coming down. I wonder, is it George Washington next week ? And is it Thomas Jefferson the week after ?“
(Donald Trump, 15.8.2017)
Je téměř jisté, že kvůli intelektuálským kratochvílím a hře na demokracii bude odstraněna bronzová socha T.G.Masaryka, stojící u Salmovského paláce na Hradčanském náměstí. V pozadí stojí protesty monarchistických kruhů, které Masarykovi vyčítají, že rozbil řád.
Podobný osud potká i bronzovou sochu Edvarda Beneše na Loretánském náměstí, která bude odstraněna také. V tomto případě je podnikatelskými kruhy Benešovi kladeno za zlé, že jim nechal ukrást jejich majetky.
Dále bude na řadě bronzová socha Antonína Zápotockého v Zákolanech. Půjde dolů z rozhodnutí profesionálního káceče soch na základě příkazu Gottwaldových pohrobků z dělnických kruhů, kteří odmítají ukončení zostřeného třídního boje.
K zemi se skácí rovněž bronzová socha Ludvíka Svobody na svidnickém náměstí. Kruhy s lidskou tváří mu nemůžou zapomenout zradu jara a příklon k zimě, přestože léto slibovalo mimořádnou úrodu na soukromých polích.
Dojde i na bronzovou sochu Václava Havla, nikoli však jejím stržením, nýbrž razítkem Dismissed na petřínském stavebním povolení. Demokratické kruhy mu vyčítají, že na jeho lavičkách mohou sedat jen ti správní demokrati.
V nadcházejících prezidentských volbách má velkou šanci uspět kandidát, který nebude požadovat odlití a instalaci své bronzové sochy. Po jeho odchodu z funkce totiž profesionální káceč soch nebude muset poslouchat nějaké další kruhy, neboť kruhů má již plné zuby.
Se štěstím se mu podařilo uhájit sochu Járy Cimrmana v mlze nad vchodem tanvaldského kina. Kruhy totiž zjistily, že z materiálu sochy se nedají vyrobit žádné nábojnice, které by nás v(cuku)letu přenesly do doby bronzové.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.