GALERIE SKUTEČNÉ ELITY NÁRODA

30.8.2017 18:31 GALERIE SKUTEČNÉ ELITY NÁRODA
Pořad GEN (Galerie elity národa) byl nahrazen novým pořadem GSEN (Galerie skutečné elity národa).
Hodnoceno zpětně, takový krok musel přijít, byla to jen otázka času. Původní ideový záměr Fero Feniče dát porevoluční společnosti pozitivní podněty vytvořením cyklu portrétů lidí, kteří se dokázali prosadit a stát se v nějakém oboru výjimečnými, vzal časem za své. Preference společnosti se mezitím posunuly a touha po pravdě se v žebříčku hodnot vyhoupla výše spolu se znovuobnovenou citlivostí na důvěryhodnost. Stávající formát již nemohl národu pomáhat posouvat se dopředu.
Do smlouvy se opět podařilo prosadit podmínku, že GSEN bude premiérován na ČT výhradně v hlavním vysílacím čase. Podpis smlouvy proběhl až večer, v budově v Jindřišské ulici. Autoři, zaplaveni neuvěřitelnou euforií, spěchali k nejbližšímu stánku na Václavském náměstí, kde to v dešti u láhve vína „na stojáka“ oslavili.
Ideový záměr GSEN je vystaven na třech myšlenkách. Zaprvé tvůrci považovali za nezbytné rozbít pobuřující asociaci genové vyvolenosti. Zadruhé se shodli na tom, že elitou národa mohou být jen ti, jejichž desaterem je ochrana národa a jeho přežití. A zatřetí cokoli, co zazní, může být předmětem věcné diskuse.
Nezměnil se hlavní vysílací čas, ovšem změnil se formát. GSEN opustil časový rozsah 14 minut (čas vypití jedné kávy) a bude uváděn v délce 50 minut (čas padesátiminutovky života) místo hlavních zpráv na ČT. Smlouva zakotvuje pro vysilání GSEN jeden den v týdnu, ovšem uvádí rovněž opci na další dny, pokud počet diváků převýší 50% koncesionářských plátců elektřiny. Pouze neděle, kdy Bůh odpočíval po své práci, je vyloučena.
Určený den v týdnu v čase od 19 hodin bude výběr zpráv určen výhradně pozvaným hostem z Galerie skutečné elity národa. Podmínka pozvání a tedy zařazení do Galerie je dvojjediná: host se musí do výběru přihlásit a musí prokázat schopnost srozumitelně formulovat svůj názor. Jiná podmínka není.
Již první díl s pozvaným Josefem Novákem bude zajímavý.
Věřím, že nás GSEN posune dopředu. Držím autorům i ČT palce, aby se projekt vydařil a potvrdil nám, že se mýlíme méně, když je nás většina.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.