LGBT VPŘED

13.12.2016 22:08 LGBT VPŘED
Nesčetněkrát jsem na webových stránkách různých firem četl, že firma je lídrem v tom, co nabízí svým zákazníkům. Nepřekvapí, že výrobce lokomotiv se pasuje do role lídra trhu s lokomotivami. Výrobce zahradních laviček je lídrem trhu se zahradními lavičkami. Je to pochopitelné a někdy i uvěřitelné.
Existuje firma, která je podle svých webových stránek „proud to be a corporate leader in supporting the LGBT community“, tj. firma je pyšná býti lídrem v podpoře LGBT společenství. Zdálo by se, že firma vyrábí lesby, gaye, bisexuály a transsexuály a je v tom velmi dobrá. Chyba transsexuální lávky.
Firma nevyrábí ani lesby ani gaye, ba ani lokomotivy či lavičky. Firma jen prosazuje inkluzi a diverzitu, které jsou kritické pro její úspěšnost. Její LGBT zaměstnanci jsou životně důležití k dosahování vysokého výkonu firmy. To si nevymýšlím, to tvrdí pan ředitel. V roce 2010 se firma stala jednou z deseti amerických společností, které implementovaly Transgender Transition Guidelines podle standardů World Professional Association for Transgender Health.
Transsexuálové mají svoji asociaci WPATH. Mise této neziskové organizace je „podpora péče, vzdělávání, výzkumu, právního zastupování, veřejné politiky a respektu k transsexuálnímu zdraví“. WPATH vydává zmíněné standardy (Standards of Care for the Health of Transsexual, Transgender, and Gender Nonconforming People) pro odborný pohled na psychiatrickou, psychologickou, lékařskou a chirurgickou práci s pohlavní dysforií, tj. nespokojeností s vlastní sexuální identitou.
Zmíněná firma pracuje s těmito standardy a přísně dodržuje antidiskriminační politiku, výslovně se týkající sexuální orientace a pohlavní identity a také komunikace (expression language).
Chtěl bych panu řediteli za to poděkovat. Asi takto:
„Vážený pane řediteli,
velice si vážím, že lesby, gayové, bisexuálové i transsexuálové mají u Vás dveře otevřené. Jejich jménem bych Vám rád poděkoval za to, že mohou pracovat nejen v podnicích s pochybnou pověstí, ale i u Vás. Garantují, že lesby, gayové, bisexuálové i transsexuálové, které znám, pro Vás odvedou opravdu vysoký výkon, ať už vyrábíte cokoli.
Pokud jste, pane řediteli, paní ředitelkou, dopředu se omlouvám za pochybení v komunikaci.
S úctou Váš René“
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.