HAYIR IMAM HATIP

1.12.2015 23:13 HAYIR IMAM HATIP
Nezisková organizace Hayir Imam Hatip požádala o podporu z Norských fondů pro svůj výukový program „Spotřebitel do každé rodiny“, a to z bohulibého důvodu – nedostatku neislámských základních škol v Turecku. Podmínkou přidělení dotace bylo experimentální ověření výukového programu v praxi.
Výsledky ze školy Gümrük v městě Cizre jsou slibné. Dvanáctiletý program je rozdělen do tří úrovní po čtyřech letech. Ve čtvrtém stupni první úrovně (děti ve věku 10 let) je dvouhodinová výuka náboženství nahrazena hrou Dostihy a sázky. V prvním stupni druhé úrovně (děti ve věku 11 let) jsou další dvě hodiny náboženství nahrazeny předmětem Finanční gramotnost. V dalším roce přibude předmět Kamarád Úvěr, seznamující dvanáctileté děti se systémem půjček a úroků. Ve věku 13 let se pak děti učí o exekucích v předmětu Člověk v tísni. Finále druhé úrovně primárního vzdělávaní je ve 14 letech zakončeno eticky zaměřeným předmětem Občan jako spotřebitel.
Pak je na každém mladém jednotlivci, zda bude pokračovat ve studiu na sekundární úrovni nebo zda se již jako hotový spotřebitel zařadí do fronty v Kauflandu.
Statistiky z regionu Cizre uvádějí, že poklesl počet mladistvých, hlásících se k násilné muslimské ideologii.
O vývoji obratu místního Atatürklandu se statistiky nezmiňují.
Koneckonců, není to podstatné – hlavní cíl je splněn.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.