REKONSTRUKCE STATKU

16.10.2015 21:52 REKONSTRUKCE STATKU
Všichni občané Velemyšlevsi nepochybují, že jejich statek je v zuboženém stavu.
Všichni občané Velemyšlevsi mají za to, že za to může někdo nahoře.
Všichni občané Velemyšlevsi mají na dotyčného pifku a jsou odhodlaní mu zválcovat hřbet, až se ve vsi objeví.
Jednou se ve Velemyšlevsi objevil cizinec. „Pozdrav pánbů,“ slušně pozdravil. „Váš statek je v zuboženém stavu. Je nutné ho rekonstruovat. Za tímto účelem na začátku příštího roku vyhlásím konkrétní soutěž v rámci grantového programu, zaměřeného na podporu velemyšlevské občanské společnosti při této cenné a zásadní práci.“
Všichni občané Velemyšlevsi zajásali. Vybrali ze svého středu garanty, kteří budou oficiálními reprezentanty této cenné a zásadní práce. Další téměř dvacítka spoluobčanů, tvořící páteř projektu, se bude zabývat otázkami dobrého hospodaření na statku. Plenární zasedání bude mít jednou za tři měsíce a schvalovat na něm bude hlavní strategické kroky.
Řízení celého projektu bude mít na starosti starosta, řečený Franc. Tým, tvořený projektovými manažery, právníky i marketéry bude navrhovat a realizovat veřejné kampaně, bude sledovat legislativní proces, připravovat podklady pro zedníky, projednávat s nimi návrhy kladení, organizovat akce, koordinovat pracovní skupiny a samozřejmě také shánět na projekt peníze u cizince.
Mezi patrony a poradci budou přední odborníci z oblasti práva, ekonomie, byznysu, politologie, sociologie a médií a kulturního života. Podle svých možností budou přispívat k prosazení kvalitních materiálů na statku.
Pracovní skupiny, tvořené především odborníky na cokoli, budou připravovat ke každému z aktuálně projednávaných kladeb doporučení a stanoviska. Stanoviska budou připravovat také ke všem pozměňovacím návrhům.
Ambasadory budou velemyšlevští občané, kteří vědí. Před každým kladením budou připomínat, že rekonstruovaný statek je v zájmu všech.
První pozměňovací návrh padl v úterý. Byl o tom, kdo bude na rekonstruovaném statku bydlet.
Garanti, páteřní dvacítka, starosta, patroni, poradci, pracovní skupiny a ambasadoři se servali jako psi.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.