DOMAŽLICKÉ JARO

14.10.2015 21:52 DOMAŽLICKÉ JARO
Podíval jsem se na mapu Sýrie a zhrozil se očividné podobnosti s českou kotlinou.
Vláda v hlavním městě Domažlicích dělá, co může. Její moc sahá až k Sokolovu, ale Karlovy Vary, ovládané umírněnou opozicí, už pod kontrolou nemá. Dál na sever je to ještě horší a z Drážďan proudí do republiky povstalcům velké peníze za levně prodanou ropu.
Vysočina je územím nikoho. Od Třebíče přes Jihlavu až po Havlíčkův Brod se táhne poušť.
Ve východních Čechách zuří lítý boj. Před Haničkou parkuje tisíc terénních RAV4, vyzbrojených metači vajec. V jaroměřském podzemí sídlí generální štáb osvobozenecké armády Slovanského státu. Nad Krkonošemi pravidelně přelétává nepřátelské bojové letadlo a shazuje pytlíky s moukou. Bojovníci už mají dost neustálého oprašování černých šátků.
Morava je demoralizovaná. Již dvakrát se přes její území přehnala válka a to, co kdysi fungovalo, je v troskách. V Brně vítali osvobozeneckou armádu plesnivým chlebem, protože jediná pekárna ve městě měla vyschlý náhon. Místní noviny označili skvrnitý chléb za formu protestu.
Prezident z Domažlic vytrvale opakuje, že je demokraticky zvoleným prezidentem země od Aše až po Jablunkov. Hlas mu skutečně dalo osmdesát osm procent obyvatel. Vytrvale to opakuje zbylým dvanácti procentům, aby to pochopili i oni.
Vůdce Slovanského státu výsledek voleb zpochybňuje. S cizím přízvukem před kamerami prohlásil: „Když se nepovedlo Domažlické spring, bude rovnou tuhý frost.“
Nezbývá než uspořádat nové volby.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.