PĚT ČTVRTIN

9.10.2015 18:41 PĚT ČTVRTIN
Oknem kavárny Slávie dopadaly zpoza Petřínu slábnoucí paprsky zapadajícího slunce. Ahmed studoval svůj nový občanský průkaz a byl zjevně spokojen. Olga původně navrhovala jméno Kája Mařík. Ahmed byl pyšný na svoji češtinu, neboť velmi rychle pochopil, že šlo o vtip.
Ahmed pozoroval věže Pražského hradu a představoval si sebe jako středoevropského chalífu Káju Maříka v pracovně Václava Havla, jak smáčí pero v perském inkoustu, když se na S‘-čchou-č‘-lu objeví první tanky, a píše své Mým národům. Tento úkol bude muset přenechat svým potomkům.
Potomci byli pro Ahmeda klíčoví a vysoko na misijním seznamu. Chystal se založit několik rodin, ovšem Sálim mu to zakázal. Povolenou má maximálně jednu manželku a jedno a čtvrt dítěte.
Plodnost v České republice byla jednou z mnoha věcí, které byly mimo Ahmedovo chápání. Nestane-li se nic mimořádného, co by otřáslo hodnotovým žebříčkem Čechů, plodnost jejich populace se ustálí někde okolo hodnoty 1,7. Tytam jsou roky jako 1975 (2,25), od roku 1980 (2,02) začali Češi vymírat a rokem 1990 (1,85) nastoupili strmý pád na jedno a čtvrt dítěte (1997). Dnes by Ahmed mohl dát zplodit 1,53 potomkům, aby zapadl do šedého průměru, ale příkaz zněl jasně: maximálně pět čtvrtin.
Ahmed Čechům nerozumněl. Tak plamenně bojují za čistotu svého národa a nechápou, že čisté může být jen něco, co existuje.
Zeslábnou dřív, než k nim dorazí pomoc Hedvábnou stezkou.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.