KONEC NÍZKÉ VZDĚLANOSTI

20.9.2015 18:37 KONEC NÍZKÉ VZDĚLANOSTI
Dle renomované společnosti Cybermetrics Lab. je nejlepší česká vysoká škola Charles University Prague na 119. místě žebříčku Webometrics Ranking of World Universities. Na 4.263. místě žebříčku je nejlepší syrská vysoká škola Institut Supérieur des Sciences Appliquees et de Technologie Damascus.
Čísla jsou ovšem neúprosná.
V Sýrii lze studovat na 24 vysokých školách při počtu obyvatel téměř 18 milionů, v České republice na 72 vysokých školách při počtu obyvatel 10,5 miliónu.
Dostat se na vysokou školu je tedy v Sýrii obtížnější než v České republice.
Na vysoké školy se v České republice ročně hlásí méně studentů než v Sýrii (cca 4.000 zápisů versus cca 3.000 zápisů na 100.000 obyvatel). Úspěšně studia v České republice dokončí přibližně o jednu třetinu více studentů než v Sýrii.
Dostudovat vysokou školu je tedy v Sýrii obtížnější než v České republice.
Personální ředitel české firmy je si toho vědom. Proti němu sedící uchazeč o zaměstnání je evidentně vzdělanější než on. Personálnímu řediteli je nepříjemná myšlenka, že by mohl být nahrazen.
Personální ředitel nasazuje poslední trumf: „Zopakujte po mně – třiatřicet stříbrných křepelek přeletělo přes třiatřicet stříbrných střech.“
Je rozhodnuto. Personální ředitel odesílá vyplněný dotazník na ministerstvo pro lidská práva a na Cybermetrics Lab. odesílá stížnost.
Personální ředitel ví, že mu zvoní hrana. S nízkou vzdělaností je v České republice konec.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.